Ordføreren markerte i en høytidelig seremoni oppstarten av prosjektet. I sin tale benyttet han anledningen til å skryte av de som har stått på for at prosjektet ble en realitet. Her er talen til ordføreren: 

 

"Når jeg ble kom inn i prosjektet som ordfører i 2015, var det allerede gjort et godt stykke arbeid for å få til dette. Både Ola Rognskog, ordføreren i tidligere Halsa kommune, og gulstripeaksjonen har gjort en formidabel innsats for å få i gang prosjektet. Ola Rognskog har under sine perioder som ordfører hatt dette prosjektet langt fremme på pulten. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å hilse fra Ola Rognskog, som dessverre ikke kunne møte i dag. Han ba meg skryte av prosjektledelsen, og da spesielt med tanke på hvordan planleggingsfasen foregikk. Gulstripeaksjonens positive vinkling med folkelig og humoristiske inngang til dette med å få til trygg og god vei, ser jeg på som et sterkt bidrag til at dette har lyktes. Dere har spredt et engasjement i befolkningen og hos sentrale politikere.

Jeg har lagt merke til at det har vært gjort arkeologiske utgravninger i området som har resultert i spennende historiske funn. Her ser vi at slike veiprosjekter bidrar på flere felt; det skaper optimisme for fremtiden, samtidig som at det kan forklare oss noe om fortiden.

Utbedring av denne veien har stor innvirkning for innbyggere og næringsliv i Heim kommune. Den forbinder de to største tettstedene i kommunen, og vil styrke samholdet og kulturutvekslingen i den nye kommunen. Dette gjelder både for innbyggere og næringslivet.  

Jeg vil på vegne av Heim kommune takke alle sammen som har bidratt for å realisere prosjektet, og jeg mener dette fortjener en god start-skål!" - Ordfører Odd Jarle Svanem

Ordfører Odd Jarle Svanem har gledet seg lenge til denne dagen, og stilte med (alkoholfri) sjampanje

Odd Jarle bobler medium.jpg

 

Med egen E39-sang og bobler i glasset feiret damene i gulstripeaksjonen at prosjektet endelig er i gang

Fra venstre: Tora Vaagan Hofseth, Helga Hjorthol Grønset, Solvår Skogen Sæterbø

Gulstripeaksjonen medium.jpg

Ordfører Odd Jarle Svanem, Prosjektleder i Statens Vegvesen Odd Helge Innerdal, representant for gulstripeaksjonen Solvår Skogen Sæterbø

Ordfører, prosjektleder og gulstripeaksjonen.jpg

Ordfører Odd Jarle i intervju med NRK

Odd Jarle i intervju med NRK 2.jpg