Omtrent samme bivirkninger

Vaksinen er oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av SARS-CoV-2-viruset (koronavirus) som sirkulerer nå. Den oppdaterte vaksinen antas å gi minst like god immunrespons mot det opprinnelige Wuhan-viruset og bedre immunrespons mot Omikron (BA.1), sammenlignet med den opprinnelige vaksinen. Den opprinnelige vaksinen og den nye vaksinen gir omtrent samme beskyttelse mot alvorlig sykdom. Bivirkningsprofilen for den nye oppdaterte vaksinen ser så langt ut til å være den samme som ved oppfriskningsvaksinering med den opprinnelige vaksinen. Moderna (Spikewax) kommer også med en oppdatert vaksine mot omikron, men denne er ikke klar for distribusjon enda. I utgangspunktet er det Comirnaty (vaksinen fra Pfizer) vi har brukt i Heim. Dette på grunn av størrelse på pakningene. Ved behov for grunnvaksinering må de opprinnelige vaksinene benyttes, og de oppdaterte vaksinene er kun beregnet til oppfriskningsdose.

Når kan du få vaksinen?

Har du time på apoteket for vaksinering før uke 38, men vil vente med å ta oppfriskningsdose til de nye vaksinene er kommet, bes du om å avbestille din time. De opprinnelige vaksinene kan fortsatt brukes til oppfriskingsvaksinering hvis den som skal vaksineres ber spesifikt om dette, men som sagt vil nye, oppdaterte vaksiner være tilgjengelig fra uke 38.

Per nå er det personer over 65 år og eldre som er anbefalt å ta en fjerde dose (2. påfyllingsdose) med koronavaksine . Vaksinasjon i aldergruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig forløp av covid-19 har foreløpig ikke startet opp. Folkehelseinstituttet vil komme tilbake med informasjon om vaksinasjon for denne gruppen i løpet av kort tid, og kommunene må derfor avvente denne informasjonen før vi kan starte opp.

Koronavaksine i Heim kan fås ved å henvende seg til Vitusapotek på Kyrksæterøra. Telefonnummer: 72 45 11 10