Som en del av kvalitets- og kompetanseløft (2018-2024) etablerte Trøndelag fem regionale læringsnettverk.  Læringsnettverkene skal bidra til at kommunene samarbeider om kvalitetsutvikling, med utgangspunkt i lokale forhold og behov. I tillegg til de fem regionale læringsnettverkene er det etablert et læringsnettverk på ledernivå, hvor alle barnevernlederne i fylket deltar. I Trøndelag er det Mona Storsveen Forren, leder for barneverntjenesten i Heim kommune som er oppnevnt som koordinator for ledernettverket.

Møre og Romsdal holder møte for barnevernlederne i vårt nabofylke 09.03 og 10.03. Heim kommune, i samarbeid med Fosen barneverntjeneste, ble bedt om å presentere hvordan de jobber med utvikling av gode tiltak i Kystregionen på tvers av kommunegrensene. For Forren er et godt samarbeid nøkkelen til et godt tjenestetilbud. 

- Vi klarer ikke å utvikle de forskjellige tiltakene kommunevis. Vi blir bedre når vi er flere. Når det gjelder fosterhjem, for eksempel, deler kystregionen en stillingsressurs til kursing, oppfølging og tiltaksføring, sier Forren.

Forren kan også fortelle at læringsnettverket har søkt om og fått tildelt midler fra Statsforvalteren til opplæring og sertifisering innenfor foreldreveiledningsprogrammet (ICDP). I forbindelse med dette har Heim kommune fått mulighet til å tilby opplæringsplasser til tre ansatte fra Familiens hus i Heim: en fra barneverntjeneste, en fra helsestasjon og en fra PPT. ICDP, som står for International Child Development Program,  er et forebyggende og gruppebasert program rettet mot foreldre med barn i alderen 0 – 18 år. Formålet med programmet er å forebygge psykososiale vansker blant barn og unge gjennom å støtte og stryke foreldre og andre omsorgsgivere i deres omsorgsrolle. For å veilede i tråd med programmet er det er krav at man er sertifisert.