Elever fra 6. trinn på Sodin reiser til Trondheim for å heie på Håvard

19.-20. mars er Trondheim og Trøndelag vertskap til Europafinalen i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse for hele 20 europeiske kokkelag, med vår egen stjerne Håvard Werkland i spissen. Åpnes i nytt vindu.I forbindelse med konkurransen har Trondheim kommune sammen med Trøndelag fylkeskommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen tatt initiativ til et prosjekt som inviterer 20 skoleklasser fra Trøndelag til Trondheim under konkurransen. Da får elevene mulighet til å lære om blant annet bærekraftig matproduksjon, samisk kultur og mattradisjoner, samt delta og heie på en kandidat under Europafinalen. En klasse fra 6.trinn ved Sodin skole er invitert til Trondheim for å heie frem vår egen kandidat Håvard Werkland, og for å delta på programmet.
Det er Credo Kompetansesenter ved den anerkjente stjernekokken Heidi Bjerkan som koordinerer opplegget rundt skoleklassene!
For en ukes tid siden tok Håvard turen til “gammel-skolen” sin Sodin for å snakke med elevene som skal heie han frem under konkurransen. Han fikk til og med høre en demoversjon av heiaropet de har ordnet!
Bilder fra møtet med Werkland

På bildet: Håvard Werkland, Kjersti Dalum Sødahl (lærer Sodin), May Britt Hansen (prosjektleder Bocuse d`or Trondheim), Trygve Moldjord (lærer Sodin). May Britt forteller om opplegget klassen skal få ta del i.

På bildet: Håvard viser frem retter fra konkurransen Årets kokk og fortalte elevene om sin reise fra elev på Sodin til mesterkokk. Journalist fra NRK filmer seansen.

På bildet: Håvard deler ut frukt til klassen. Lokal presseguru John Marvin er selvfølgelig til stede. Det ble litt tidlig med frukt for noen av elevene, men mange satt pris på gesten.
Sist oppdatert