Håvard Werkland takker Heim kommune for støtten

Vi har tidligere skrevet om Håvard Werklands reise mot Bocuse d'Or og hvordan Heim kommune støtter denne reisen (les artikkelen her Åpnes i nytt vindu.). På torsdag ville Håvard takke kommunen og dens representanter personlig ved å møte kommunestyret. I møtet med politikerne fortalte han om hans inngang til kokke-yrket, først som elev på hotell - og matfaglinje (nå lagt ned) ved Kyrksæterøra videregående skole, og senere ut på den kulinariske verdensscenen.
Gleden av å glede andre er den største drivkraften for meg. Hvis de jeg serverer mat forteller meg at de har hatt en opplevelse for livet, så betyr det alt for meg, sier Werkland.

På bildet: Håvard viser frem en av sine tidligere kreasjoner med høyrygg av Norsk Rødt Fe som hovedingrediens. Flere politikere applauderte Håvards engasjement for bruk av lokale råvarer. Kommunestyrerepresentant Ole Johan Helland (AP) lurte på hvor potetene hadde blitt av i retten som ble presentert.
Reisen videre
Det første delmålet til Håvard blir å vinne Årets kokk i Stavanger den 18. september. Vinner han Årets kokk, skal han deretter kvalifisere i Bocuse d’Or Europe, som i 2024 arrangeres i Trondheim, for å bli Norges kandidat til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or 2025. Noe påskeferie ble det ikke på Håvard. Han er allerede i full gang med treningen på sitt treningskjøkken i Fossegrenda. Her trener han og det håndplukkede teamet hans 6 dager i uken mens de venter på at oppgaven for konkurransen Årets kokk kommer ut om 14 dager.
Jeg er med for å vinne. Det er helt klart målet for satsningen. Det å ha presset på mine skuldre gjør meg bare bedre, sier en svært motivert Werkland.
Heim kommune vil dele innlegg fra Håvard på vår Facebook-side, slik at vi alle kan ta del i reisen. Håvard har vært i møte med flere aktører i kommunen, deriblant kommunen selv, og vil gjennomføre flere arrangementer med lokal forankring i årene som kommer.
Sist oppdatert