Oppfriskningsdoser

Helse- og omsorgsdepartementet ber kommunene om å sette i gang med oppfriskningsdoser til personer over 75 år fra 01. juli. Departementet understreker at vaksineringstempoet må tilpasses kommunens kapasitet, dette med tanke på at oppstart skjer i ferieavvikling. 

Vaskinering med ny oppfriskningsdose skjer i følgende rekkefølge: 

1. Sykehjemsbeboere og sårbare personer som er 75 år og eldre med hjemmesykepleie

2. Aldersgruppen 80 år og eldre

3. Aldersgruppen 75-79 år 

Heim kommune starter med vaksinering av sykehjemsbeboere og personer over 75 år med hjemmesykepleie fra uke 27 med de vaksinene vi har på lager, og vil jobbe nedover prioriteringslisten som den er lagt frem av Departementet etterhvert som vi mottar vaksineleveranser. 

Kommunen vil motta vaksinedoser til oppfriskningsdosene i uke 29, og vi kommer tilbake med mer informasjon om tilbudet til personer over 75 år etterhvert som vi vet mer om leveransene. Det vil sansynligvis settes opp vaksinedager først i uke 30. 

Vi ber om at innbyggere som ikke faller innenfor disse prioriteringsgruppene avventer med å kontakte apotek, legekontor eller kommunen. Har du spørsmål? Vi oppfordrer deg til å besøke fhi.no.

Har du ikke tatt forrige oppfriskningsdose/3.dose? Ta kontakt med Vitus Apotek for å høre om ledige vaksinetimer.

Testing

Det er per i dag ingen formell anbefaling om testing ved nyoppståtte luftveissymptomer.  Rådet fra FHI er som følger:

  • Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du trenger ikke teste deg for koronavirus, men du bør bli hjemme til formen er god. Se Helsenorge sin sjekkliste for deg som har symptomer på korona.
  • Restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit. 
  • Ta kontakt med legen din dersom du er bekymret for egen helse eller for barnet ditt. 
  • For å minske risikoen for å smitte andre bør du ha god hånd- og hostehygiene. 
  • Unngå kontakt med personer som har økt risiko for å bli alvorlig syke av luftveisinfeksjoner dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • I familier med nyfødte og spedbarn, bør besøk av voksne og barn med luftveissymptomer begrenses eller unngås.
  • Dersom du har tatt en test som viser at du er smittet med covid-19 gjelder de samme rådene om å holde seg hjemme hvis man føler seg syk. 

For mer informasjon kan du besøke fhi.no.

Vil du ta en test? Koronatester kan nå kjøpes i de fleste butikker og apotek. Tester kan også hentes ut på Servicekontoret på Kyrksæterøra og på Liabø Tjenestetorget i åpningstiden.

Tjenestetorget, Liabø:

mandag - onsdag: kl. 09:00 - 15:00

Servicekontoret på Liabø vil være stengt uke 30, 31, 32 og 33 i sommer på grunn av ferieavvikling. Tester kan i denne perioden hentes utenfor legekontoret på Liabø i åpningstiden. Vi presiserer at kassen vil stå UTENFOR legekontoret.  

Rådhuset på Kyrksæterøra:

mandag - fredag: kl. 09:00-15:00

 Tlf: 72 46 00 00